Tavuklu Hasanpaşa Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK etini robotta çekerek kıyma haline getirin ve derin bir kaba alın. Soğanları da robotta çok ince kıyıp tavuk kıymasının üzerine ekleyin. Ekmek içlerini suda bekletip sıkın. Harcın üzerine ekmek içini, yumurtayı, sarmısağı, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip yoğurun.
Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişmeye bırakın.
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyarak bir kapta ezin. Üzerine sıcak süt, tereyağı ve tuz ekleyerek püre haline getirin. Ilındıktan sonra üzerine yumurtayı kırıp karıştırın.
Püreyi sıkma torbasına koyun. Köfteleri 15 dakikanın sonunda fırından çıkartın ve ortalarına hazırladığınız püreden sıkın. Tekrar fırına verip pürenin üstü kızarana kadar pişirin. Geceden suda beklettiğiniz kurutulmuş domatesleri blendere koyun. Üstüne tüm sos malzemesini ekleyip hepsini birlikte blenderden geçirin. Köftelere hazırladığınız sostan bolca dökerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler