Paella
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BİR tencerede zeytinyağı, soğan, sarmısak ve maydanozu karıştırın. Soğanlar pembeleştikten sonra safran, kuşbaşı doğranmış tavuk, sosis ve biberleri ekleyip kavurun. Sonra domates püresi ve şekeri ekleyip karıştırın. Üzerine pirinç ve tavuk suyunu ekleyin ve pişirmeye devam edin. Arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Şarabı ekleyip karıştırın. Karides ve deniz taraklarını ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Eğer pirinçler pişmemişse biraz daha tavuk suyu ekleyip pirinçlerin pişmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL