Mahmudiyye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pilicin kemiklerini ayırın, etini küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip eti hafifçe kızartın. Üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edip, 2 dakika kavurduktan sonra balı, üzüm ve bademlerin yarısını, kayısıyı, limon suyunu, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte30 dakika pişirin. Ocaktan alıp tarçını serpin ve servis tabağına alın. Kalan tereyağını ayrı bir tavada eritin. Badem ve üzümlerin kalanını tereyağında soteleyin ve etin üzerine dökün. Dereotuyla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL