Fesleğenli Buğday Yatağında Tavuk Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti döverek inceltin. Antepfıstığı ile tavuk kıymasını karıştırın. Tavuk göğüslerinin içine koyup sararak yumurta şekli verin. Streç film ile sarıp 2 su bardağı kaynamış sıcak suda 5-6 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine sıvıyağ ve toz kırmızıbiber sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta akşamdan ıslattığınız buğdayı yumuşayana kadar haşlayın. Soğanı tereyağında kavurup buğday, 2 su bardağı su ve tuz ilave edin. Dibine yapışmaması için tahta kaşıkla arada bir karıştırarak buğday suyunu çekene kadar pişirin. Fesleğeni robottan geçirip buğdayla birlikte harmanlayın. Fıstıklı tavukla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.