Ekşili Pratik Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Büyükçe bir kaseye biftekleri alın. Üzerine süt, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber, köri, kırmızı tozbiber ve fesleğen koyup harmanlayın. Tavukları bu marinatta 3 saat buzdolabında bekletin. Ayrı bir yerde tavaya tereyağını alın. Marinattan aldığınız tavukları yağda kızartın. Tavukları yağdan çıkarıp, tavaya ince kıyılmış sarmısak, taze soğan, mantar, közlenmiş kırmızı biber, sivri biber ve domates koyup, soteleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış brokolileri ilave edip, karıştırın. Servis tabağına alın. Yanına tavukları koyun. Bir kaseye limon suyu, pulbiber, kekik, maydanoz koyup çırpın. Sosu, tavuklar ile sebzelerin üzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL