Dil Peynirli Fırında Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİ kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp tavuk eti ve patatesi üzerine ekleyin. Yarı yarıya yumuşayana dek sote edin ve ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Kuru domatesleri dörde bölün. 10 dakika sıcak suda bekletin ve süzün. Tavuklu karışımın üzerine küp doğranmış dil peyniri, kuru domates, yapraklarına ayrılmış biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip, harmanlayın. Daha sonra porsiyonluk fırın kaplarına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuk eti yumuşayana dek pişirip ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL