Portakallı Tartölet
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart hamuru için, un, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru küçük tart kalıplarına, içleri boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin. Portakallı jöle için su ve toz şekeri ocakta iyice kaynatın. Ayrı bir yerde jelatinleri soğuk suda yumuşatıp, toz şekerli suya ekleyin. Daha sonra ılınmaya bırakın. Küçük tart kalıplarına portakalları pay edin. Üzerine, ılık haldeki jöleyi ekleyip soğumaya bırakın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Jöleyi önceden pişirip soğuttuğunuz tartların içine ters çevirerek çıkartın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL