Pırasalı Kiş
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını eritip, un, yoğurt ve tuz ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edip, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Pırasaları doğrayın. Toz şeker ve tuz ekleyip, sıvı yağda soteleyin. Daha sonra ılınmaya bırakın. Yumurta, krema ve 75 gram parmesan peyniri ilave edin. Hamuru yağlanmış kalıba, kenarlarını yükselterek yayın. Üzerine kalan parmesan peynirini serpiştirin. Pırasalı harcı üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-45 dakika pişirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL