Pırasalı Kiş
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını eritip, un, yoğurt ve tuz ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edip, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Pırasaları doğrayın. Toz şeker ve tuz ekleyip, sıvı yağda soteleyin. Daha sonra ılınmaya bırakın. Yumurta, krema ve 75 gram parmesan peyniri ilave edin. Hamuru yağlanmış kalıba, kenarlarını yükselterek yayın. Üzerine kalan parmesan peynirini serpiştirin. Pırasalı harcı üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-45 dakika pişirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL