Milföylü muhallebili turta (flan pâtissier)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Muhallebi için ilk önce bir tavada, tencerede yumurtaları çırpıyoruz, içine toz şeker koyup yine çırpıp, nişasta ve vanilyasında koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü dokup ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz kelepçeli kalıbı yağlıyoruz, içine büyük milfoyleri kaplıyoruz (büyük değilse küçükleri oklavayla birbirine yapıştırıp aynı şekilde yapıyoruz) milfoy hamurunu çatalla aralarına delikler yapıp üzerine muhallebiyi döküp düzeltip ısıtılmış fırına yüksek ayarda koyup milföyler ve üst yüzü kızara kadar pişirip , fırından çıkardıktan sonra dinlenmeye bırakıp soğuyunca dilimleyip servis yapıyoruz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.