Merengli Portakallı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, suyu ve unu bir kaba alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru dolaptan çıkarıp merdaneyle açın. 20-22 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba yerleştirip üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Portakal kreması için bütün malzemeyi çırpın. Pişen tart hamurunun üzerine yayın. Kalıbı tekrar fırına sürün. Krema katılaşana kadar pişirin. Mereng için yumurta akı ve toz şekeri cam bir kasede mikserin en hızlı ayarıyla 10 dakika çırpın. Krema kıvamını alınca krema torbasına doldurun. Fırından aldığınız tartın üzerine sıkın. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Tartı tekrar fırına koyup, merengin rengi dönene kadar pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.