Merengli Portakallı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, suyu ve unu bir kaba alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru dolaptan çıkarıp merdaneyle açın. 20-22 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba yerleştirip üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Portakal kreması için bütün malzemeyi çırpın. Pişen tart hamurunun üzerine yayın. Kalıbı tekrar fırına sürün. Krema katılaşana kadar pişirin. Mereng için yumurta akı ve toz şekeri cam bir kasede mikserin en hızlı ayarıyla 10 dakika çırpın. Krema kıvamını alınca krema torbasına doldurun. Fırından aldığınız tartın üzerine sıkın. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Tartı tekrar fırına koyup, merengin rengi dönene kadar pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...