Kıymalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMURU hazırlamak için, 4 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, yarım su bardağı zeytinyağı ve tuzu unun ortasına koyun. İki elinizle pütürlü bir hamur elde edin. 4-5 Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açın. Kalp kalıpları yağlayın. Kalp kalıplarla, kullanacağınız kap sayısı kadar hamur kesin. Kalan hamuru, yeniden açıp yağladığınız kapların içine, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Diğer taraftan soğanı rendeleyin. Kıyma ile birlikte soğanı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Mısır ununu ilave edip 1- 2 dakika birlikte kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra harcı kaplara bölüştürün. Hazırladığınız hamurdan kalp kapakları, hiç boşluk kalmayacak şekilde kapların üstüne kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Servis tabağına koyup yeşil salata ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.