Kirazlı Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı küçük tart kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin. Hamurları her yerinden çatalla delin ve kabarmaması için üzerlerine nohut koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan iç malzeme için; buğday nişastası, vişne suyu ve toz şekeri kaynayana dek pişirip ocaktan alın. Sıcakken içine sapları çıkarılmış kirazı ekleyip karıştırın. Kirazlı harcı, pişen tart hamurlarının içine pay edin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin