Frambuazlı Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur malzemesini yoğurup, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Yağlanmış kalp şeklindeki tart kalıbına yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pembeleşene dek pişirin. Krema için un, toz şeker ve sütü mikserle iyice çırpın. Tel süzgeçten geçirip, bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocağın altını kapatıp, vanilya ve tereyağı ekleyin. Soğuduktan sonra mikserle çırparak kremayı ilave edin. Tartı servis tabağına alın. Çukur kısmına hazırladığınız kremayı yayın. Frambuazlı sos için tüm sos malzemesini karıştırarak pişirin. Ilındığında kremanın üzerine gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL