Fındıklı Peksimet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Fındık ve kuru üzümü ilave edip, bütün malzemeyi karıştırın. Hamur elinize yapışıyorsa, hamuru üstü açık olarak 10 dakika dinlendirin. Tezgahı ve elinizi unlayarak hamuru eşit parçalara ayırın. Avuç içinizle yuvarlayarak uzunlamasına şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda fırın telinde ılınmaya bırakın. Tekrar fırına verin ve 5-10 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin