Çikolatalı Tart

Çikolatalı tart, çay saatlerinize lezzet katacak bir tart tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün. Bisküvi, kakao, şeker ve likörü ekleyip karıştırın. Erimiş çikolata ve yağ karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı sıvı yağ ile yağlanmış 23 cm'lik yuvarlak tart kalıbına bastırarak yerleştirin.
- 2
Kalıbı buzdolabında yarım gün dinlendirin. İçi için çikolata, tereyağı ve sütü benmaride eritin. Diğer tarafta yumurta sarılarını mikserle çırpın. Kakaolu toz krem şantiyi soğuk süt ile katılaşana kadar mikserleyin.- 3
Krem şantiye yumurta sarılarını ve benmaride eriyen çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Karışımı kalıptaki tart hamurunun üzerine yayın. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL