1 Tereyağı, un ve tuz derin bir kapta iyice yoğurun. Yoğurma sırasında ara sıra soğuk su ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edin. Streç filme sarıp, 30 dakika dinlendirin.
2 İç malzeme için, toz şeker, su ve karanfili kaynatın. İkiye bölünüp çekirdek yatakları çıkarılmış çağlaları ekleyip, 15-20 dakika pişirin.
Karanfilleri çıkarıp, çağlaların suyunu süzdürün. Çağla, elma ve cevizi blenderden geçirin.
3 Hamuru açıp, yağlanıp unlanmış tart kalıbına bastırarak yerleştirin. Üzerine nohut veya fasulye gibi bakliyatlar koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20- 25 dakika pişirin. Tart soğuyunca nohut veya fasulyeyi alın. Tartın üzerine çağlalı harcı sürün. Sonra ikiye bölünüp, çekirdek yatakları çıkarılmış çağlaları dizin. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, jöle sıcakken çağlaların üzerine gezdirin. Kıyılmış cevizle süsleyip servis yapın.