Ananaslı Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamur için un ve pudra şekerini karıştırın. Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ve yumurtayı da ekleyip yoğurun. Hamuru folyoya sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamuru 1 parmak kalınlığında açın. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kalıbı yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurun üzerine folyo serip kabarmaması için içine bakliyat yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Bakliyatla birlikte folyoyu alın. 5 dakika daha pişirin. Diğer tarafta krema, yumurta, fıstık ezmesi ve toz şekeri iyice çırpın. Karışımı tart hamurunun üzerine dökün. Ananas dilimlerini en üste yerleştirin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL