Vişneli Turta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Oda sıcaklığındaki margarine, azar azar toz şeker ve teker teker yumurtaları çırparak ilave edin. Ardından yoğurdu, unu ve vanilyayı katın. Akışkan bir kıvam alan bu karışımı, kaşık yardımıyla yağlanmış turta kalıbına dökün. 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için krem şantiyi 1 su bardağı süt ile koyu kıvamda çırpın. İçine labne peynirini ekleyip, tekrar çırpın. Fırından çıkan turtayı biraz bekletin. Ilık turtanın üzerine krem şanti karışımını dökün. Üzerine vişne veya dilerseniz çilek koyun. Az sulandırılmış kayısı marmeladını fırçayla sürüp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL