Patatesli Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kasede yumurtayı çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Bu karışıma un ve kabartma tozu ekleyip tekrar karıştırın. Patatesleri haşlayıp küp şeklinde doğrayın. Hazırladığınız karışıma patates, rendelenmiş kaşar peyniri, halka doğranmış sosis, ince kıyılmış taze nane ve maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ekleyip, karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru rulo şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...