Mantarlı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart hamurunu hazırlamak için, oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, 1 kahve fincanı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz ve unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yağlanmış tart kalıbının içine yayın. Mantarları ve soğanları ince dilimleyin. Tereyağında kavurun. Soğuduktan sonra çırpılmış yumurta ve 3 çorba kaşığı kremayı ekleyip karıştırın. Karışımı tart hamurunun üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini en üste yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...