Mantarlı Kiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu düz bir zemine alın. Ortasını çukurlaştırıp içine oda sıcaklığında bekletilmiş margarini ekleyin. Sirke, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın ve tart kalıbına yerleştirin. Kenarlardaki fazlalıkları bıçakla kesin. Hamurun birkaç yerini çatalla delip, üzerine alüminyum folyo serin. Kabarmasını önlemek için üzerine bolca nohut serpin. Kiş hamurunu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Folyoyla birlikte nohutları çıkartıp, 10 dakika daha pişirin. İç malzemesi için, kurutulmuş domatesleri sıcak suda bekleterek yumuşatın. Yumuşayan domatesleri iyice yıkayıp suyunu sıkın. Domatesleri, mantarları ve soğanı incecik doğrayın. 2-3 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeler suyunu salıp çekene dek kavurun. Tavayı ateşin üzerinden alıp ılıtın. İçine kaşar peyniri, pulbiber, karabiber, krema ve yumurtayı ekleyin. Kalıbı fırından çıkartıp üzerine mantarlı harcı yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün. Kaşarlar eriyene dek pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...