Kuru fasulyeli Kiş
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAMUR için un, yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu çok fazla yoğurmadan hamur elde edin. İnce şekilde açıp, yağlanmış yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. İç harcı için yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda hafif soteleyin. Yıkanıp kıyılmış ıspanağı ekleyip sotelemeye devam edin. Ocaktan alıp, kuru fasulye, muskat, karabiber, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Kaşar peyniri, beyaz peynir ve yumurta ilave edip karıştırmaya devam edin. Karışımı tart hamurunun üzerine yayın. Yeniden fırına verip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamur iyice kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL