Kirazlı Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı küçük tart kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin. Hamurları her yerinden çatalla delin ve kabarmaması için üzerlerine nohut koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan iç malzeme için; buğday nişastası, vişne suyu ve toz şekeri kaynayana dek pişirip ocaktan alın. Sıcakken içine sapları çıkarılmış kirazı ekleyip karıştırın. Kirazlı harcı, pişen tart hamurlarının içine pay edin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.