Kirazlı Tartölet
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı küçük tart kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin. Hamurları her yerinden çatalla delin ve kabarmaması için üzerlerine nohut koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan iç malzeme için; buğday nişastası, vişne suyu ve toz şekeri kaynayana dek pişirip ocaktan alın. Sıcakken içine sapları çıkarılmış kirazı ekleyip karıştırın. Kirazlı harcı, pişen tart hamurlarının içine pay edin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL