Karamelli Elmalı Tartı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle karamel sos için şeker, su ve limon suyunu küçük bir tencerede karıştırın. Şeker pembeleşinceye dek kaynatın. Tereyağını ilave edin. Elmaların kabuklarını soyun. İnce dilimleyin. Hazırladığınız sosta 5-6 dakika kaynatın. Bu arada kek malzemesini hazırlayın. Margarin, sıvıyağ ve şekeri krema gibi olana dek çırpın. Çırpma işlemine devam ederek, teker teker yumurtaları ekleyin. Sütü ilave edin. Son olarak kabartma tozunu, unu ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın. Elma dilimlerini piştikten sonra süzün. Dikdörtgen şeklindeki altı çıkabilen bir kek kalıbının alt kısmına alüminyum folyo koyun. Elma dilimlerini kalıba dizin. Elma dilimlerini içinde pişirdiğiniz karamel sosu, elma dilimlerinin üzerine dökün. Kek hamurunu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Bu arada vanilya sosunu hazırlayın. Bir kapta şeker ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Yavaş yavaş sütü ekleyin. Küçük boy bir tencereye aktarın. Orta hararetli ateşte hafifçe koyulaşıncaya dek pişirin. Tencereyi ateşin üstünden indirerek, vanilyayı ilave edin. Sosu süzgeçten geçirin. Soğumaya bırakın. Pişen tartı fırından çıkarın. Hafifçe ılınana dek bekletin. Kalıbından ters çevirerek çıkarın (kek kısmı alta gelecek şekilde). Dilimleyip, servis tabağına alın. Vanilya sosla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...