Kabak Sufle

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabakları yıkayıp, kabuklarıyla birlikte rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Yumurtaları tuz ve karabiberle birlikte çırpıp, kabağa ekleyin. Üzerine, maydanoz, dereotu, ince kıyılmış soğan, zeytinyağı, un, kaşar peyniri, hindistan cevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin