Hindistan Cevizli Pirinçli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un ve tereyağını mikserle ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar çırpın. Suyu ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp merdaneyle açın. Tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları kalıba yerleştirin. Kabarmaması için hamurların üzerine yağlı kağıt yerleştirip nohut yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve nohudu alıp 5 dakika daha pişirin. Diğer tarafta pirinç, süt ve toz şekerin yarısını bir tencereye alın. Karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Vanilya, hindistan cevizi, çırpılmış yumurta ve kremayı ekleyip karıştırın. Karışımı tartların üzerine paylaştırın.10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine kalan toz şekeri serpin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...

Denemeden Geçmeyin