Fındıklı Peksimet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Fındık ve kuru üzümü ilave edip, bütün malzemeyi karıştırın. Hamur elinize yapışıyorsa, hamuru üstü açık olarak 10 dakika dinlendirin. Tezgahı ve elinizi unlayarak hamuru eşit parçalara ayırın. Avuç içinizle yuvarlayarak uzunlamasına şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda fırın telinde ılınmaya bırakın. Tekrar fırına verin ve 5-10 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.