Şehriyeli Sütlaç
ORTA
6 KİŞİLİK
Şehriyeli sütlaç, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve kuru üzüm ilave edin. Ocağa oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra sütlü karışımın üzerine dökün.
-
2
Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Servis yapacağınız kaplara alın. Soğuyunca üzerlerine tarçın serpin. Kabuk tarçınla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Ayça Kaya