Sakızlı Muhallebi Tatlısı

Sakızlı Muhallebi Tatlısı

Hafif ve aromatik bir tatlı arıyorsanız, sakızlı muhallebi tatlısı tam da istediğiniz lezzet!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp kısık ateşte eritin. Tamamen eriyip karamelize olunca ocaktan alıp üstüne 2 bardak su ekleyin. Ocağa koyup yeniden eritin ve ocaktan alın.
  • 2
    Diğer taraftan 26 cm'lik yuvarlak bir kalıba ya da 30x30 ebadında bir kalıba etimekleri yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karameli dökün. Sakızlı muhallebileri üzerindeki tarife göre hazırlayıp karamelin üstüne dökün ve soğutun. Krem şantiyi hazırlayıp tatlınızın üstüne yayın. Üzerine çikolatalı dondurma koyarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...