Güllaç

Gül suyu kokusu, hafif sütlü yapısı ve nar taneleriyle süslenen Güllaç, özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, gül suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaymağı ilave edip eriyene kadar ocakta tutun. 1 adet güllacı sığabilecek büyüklükte bir tepsiye yerleştirin.
-
2
Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Üzerini 1 adet güllaç yaprağı ile kapatın. Yeniden sütlü karışımdan gezdirin.
-
3
Tüm kata fındık serpin. Güllaç yaprakları ve sütlü karışım bitene kadar işlemi tekrarlayın. 10-15 dakika dinlendirin. Antep fıstığı ve tanelenmiş nar ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL