Rulo Ispanaklı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Hazırlanan hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Aralarına Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı sürüp 10 dk buzlukta bekletin. Daha sonra her bir hamuru dikdörtgen şekilde incecik açın. İçini hazırlamak için öncelikle bir kapta doğranan ıspanakları tuzla ovun. Ispanakların fazla suyunu sıktıktan sonra içine labne peyniri ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Hamuru kısa kenarından 3 eşit parçaya bölüp ve her bir parçanın kenarına ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Hazırlanan ruloların üzerine ayrılan yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL