Kazandibi

12 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle süt, nişasta ve unları tencereye alıp birlikte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince şeker ve Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Alüminyum bir fırın tepsisini Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlayın. İçine pişen muhallebiden ince bir tabaka olacak şekilde döküp ocağın üstünde her tarafının kızarmasını sağlayın. Daha sonra kalan muhallebiyi üzerine döküp buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün tatlıyı dilimleyerek, spatula yardımıyla tepsiden çıkartıp rulo yaptıktan sonra servis yapın.

    Detaylar için tıklayınız

    AŞÇININ NOTU
    Sütlü tatlıların şekerini sonradan eklemek tatlınızın topaklanmasını önler. Aynı zamanda kazandibi yaparken ince bir kat muhallebiyi kızarttıktan sonra kalanını üzerine dökmek tatlınızın her yerinin eşit kızardığından emin olmanızı sağlar.
AŞÇININ NOTU
Sütlü tatlıların şekerini sonradan eklemek tatlınızın topaklanmasını önler. Aynı zamanda kazandibi yaparken ince bir kat muhallebiyi kızarttıktan sonra kalanını üzerine dökmek tatlınızın her yerinin eşit kızardığından emin olmanızı sağlar.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.