Hindistan Cevizli Dolgulu Krep

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Krep için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp mikser yardımıyla çırparak 15 dk dinlenmeye bırakın. Bu arada dolgu malzemesini hazırlamaya başlayın. Portakal suyunu tencereye alıp içine esmer şeker, portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizini ekleyip ocağın üzerinde hafifçe pişirin. Daha sonra hazırladığınız dolguyu kenara alıp krepleri hazırlamaya başlayın. 24-26 cm'lik yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtın. Bir kepçe yardımı ile tavaya döktüğünüz krep hamurunun düzgün bir şekilde yayılmasını sağlamak için tavayı sallayın. Bir yüzünü pişirdikten sonra diğer yüzünü de pişirin. Krep hamuru bitene kadar bu şekilde pişirmeye devam edin. Dolgu malzemesini pişen kreplere pay edip kalın kalem böreği sarar gibi sarın. Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağladığınız fırın kabına krepleri dizip üzerlerine esmer şeker serpin. 180 derece fırında 10 dk kadar fırınlayıp sıcak veya ılık olarak portakal dilimleri ile servis yapın.

    Detaylar için tıklayınız

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...