Fırında Patates Cipsi ve Patlıcanlı Sos

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle sosu hazırlamak için bütün malzemeleri tencereye alarak sos koyulaşana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirin. Sos tamamen suyunu çekip piştikten sonra kenara alın. Fırın tepsisini Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlayın ve daha sonra sarımsakları ortadan ikiye kesip tepsinin her tarafına bastırarak sürün. Böylelikle sarımsaklar aromasını daha iyi bir şekilde bırakacaktır. Patates cipslerini hazırlamak için; bir tavada Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Patatesleri yıkayarak kabukları ile birlikte incecik halka şeklinde kesin. Kestiğiniz patateslerin içine tuz, karabiber ve erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı koyarak karıştırın. Patatesleri fırın tepsisine yan yana dizin. Maksimum sıcaklıkta ısıttığınız fırında patatesleri 15 dk kızarıncaya kadar pişirin. Yanında hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...