Biberli Kestaneli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KESTANELERİ çizin ve su dolu bir kabın içinde yarım saat bekletin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kabuklarını soyup kenara alın. Biberleri temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın. Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı bir tencereye alıp eritin. Üzerine biberleri katıp bir-iki dakika kavurun. Pirinci ekleyip rengi saydamlaşana dek kavurun. Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, karabiber ve tarçın ekleyin. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince kestaneleri ilave edip karıştırın. Suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...