Bezelye Püresi ve Rulo Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bezelye püresini hazırlamak için, bezelye ve patatesleri tencereye alın. İçine sütü ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Patatesler ve bezelyeler tamamen yumuşadıktan sonra blendırdan geçirin. Kalan malzemeleri de ekleyip Teremyağ Gurme Kaymaklı eriyene kadar pişirmeye devam edin. Altını kapatıp sıcak kalacak şekilde beklemeye alın. Köfte için malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğurun. Daha sonra avuç içi büyüklüğünde bezelere ayırıp bir karış uzunluğunda rulolar yapın ve fırın tepsisine dizin. 190 derece fırında 30-35 dk pişirin. Bezelye püresini tabağa alın ve üzerine dilimlediğiniz köfteleri dizip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL