Bezeli Limonlu Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurduktan sonra 15 dk buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru kullanacağınız kalıptan 10 cm daha büyük çapta yuvarlak halde açarak, hamuru dikkatlice kalıba yerleştirin. Çatalla ortasına delikler açıp, üzerine pişmemiş baklagilleri serptiğiniz pişirme kağıdını yerleştirin. 6-8 dk 180 derece fırında bu şekilde pişirip, sonrasında pişirme kağıdı ile birlikte baklagilleri kaldırıp 8-10 dk daha pembeleşene dek pişirmeye devam edin. Bu arada ara dolgusunu hazırlamak için; Teremyağ Gurme Kaymaklı, 1+1/4 su bardağı su, pudra şekeri, limon suyu ve rendesini bir tavaya alıp kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kalan 6 yemek kaşığı suyun içine yumurta sarılarını ve mısır ununu ekleyip ocağın üstündeki karışımın içine sürekli karıştırarak ekleyin. Karışım koyulaşıncaya kadar pişirip sonrasında soğuması için kenara alın. Bezesi için; yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte iyice kabarana dek çırpın. Pudra şekerini kaşık kaşık ekleyerek mikser yardımıyla sürekli çırpmaya devam edin. Pürüzsüz, sert ve parlak görüntü aldığı an, bezenin hazır olduğu andır. Fırından alınan tartın üzerine hazırlanan dolguyu yayın. En üste de bezeyi yerleştirin. 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler