Ayvalı Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı içinde dolmalık fıstığı hafif pembeleşene dek karıştırarak kavurun. Ardından yıkanıp suyu iyice süzülmüş pirinci ekleyip, saydamlaşana dek kavurmaya devam edin. Kabuklarıyla birlikte küp doğranmış ayvayı ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Ardından kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL