Susamlı Halep Helvası

Susamlı Halep Helvası

Hatay' ın yöresel lezzetlerinden "küncülü helva" ismiyle bilinen susamlı tatlı, ramazan sofralarının vazgeçilmezi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Elenmiş unu ilave edip, ağır ateşte un hafif pembeleşene kadar tahta bir kaşıkla kavurun. Toz şeker ekleyin ve karıştırarak yedirin. Ocağın altını kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Diğer taraftan susamı bir kaseye alın. Yumurta akı ve pudra şekerini ilave edip karıştırarak koyu bir kıvam elde edin. Bu karışımı yağlanmış orta büyüklükte bir kabın içine yayın. Üzerine hazırladığınız helvayı boşaltın ve elinizle iyice bastırın.
  • 2
    Alüminyum folyo ile kapladıktan sonra susamın kızarması için önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika bekletin. Fırından alıp, ılıtın. Daha sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...