Mürdüm Erikli Baklava

Mürdüm Erikli Baklava

Mürdüm erikli baklava tarifimizle tatlılar dünyasında yeni bir lezzet keşfedin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini ayıklayıp, blenderden geçirin. Su ekleyip kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Süt ve mürdüm eriği püresini kaynatın. Yavaş yavaş ve karıştırarak irmik ekleyin. Koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 2

    Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın. 30x30 ebadındaki fırın tepsisini yağlayıp, 8 adet yufkayı teker teker ve yağlayarak tepsiye yerleştirin. Üzerine sütlü karışımı yayın. Fırın tepsisine kalan yufkaları teker teker ve aralarına tereyağı sürerek yerleştirin. Dilimleyip, kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 1 saat pişirin.

  • 3

    Soğumaya bırakın. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynayan şerbetin içine mürdüm eriği püresini ekleyip kaynamaya bırakın. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...