Gül Tatlısı

Gül Tatlısı

Kendi mutfağınızda yapabileceğiniz leziz gül tatlısı tarifi ile sevdiklerinizi tatlı bir sürprize davet edin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta, un, vanilya ve çok az suyu karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlu bir zeminde incecik açıp, 2'şer cm kalınlığında şeritler kesin. Ayrı bir yerde şerbet için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp, soğumaya bırakın.
  • 2
    Hamurları, kızgın ayçiçek yağında kızartırken, çatalla makarna dolar gibi kıvırarak hamura şekil verin. Kızaran hamurları soğumuş şerbete atın. Biraz bekletip, süzerek servis tabağına alın. Üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...