Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ocağın altını kapatın.Hamur için yumurta, ayçiçek yağı, yoğurt ve sütü karıştırın. Kabartma tozu, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden biraz küçük olacak şekilde bezeler koparın. Elinizde yuvarlayıp kenara alın.
Düz bir zemine yarım tatlı kaşığı nişasta serpip üzerine bezeyi koyun. Merdane yardımıyla, arada nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. İki adet açılmış hamuru üst üste koyup, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkanın tam ortasından tutup, saat yönünde döndürün. Ortasına 1 yemek kaşığı kıyılmış ceviz koyup, kenarlarını üstüne kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Kalan açılmış hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisindeki her bir gül şeklindeki hamurun üzerine 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti gezdirin.Şerbet çekince servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.