Zeytinyağlı ve Safranlı Mevsim Sebzeleri Bastı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TÜM sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın; patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde
    doğrayın. Kabak ve kerevizi soyup parmak şeklinde doğrayın. Süs biberlerinin
    çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun ve diğer sebzeler gibi parmak şeklinde doğrayın. Ispanak kökü ve taze soğanları ayıklayıp parmak şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir tencereye karışık şekilde dizin. Üzerine kuru kekik, tozşeker, tuz, zeytinyağı, ayçiçek yağı ve suda eritilmiş safranı gezdirin. Sebzelerin üzerini,
    delikler açılmış yağlı kağıt ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
    Tencereyi ocaktan alıp kapağını açmadan soğutun ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.