Zeytinyağlı ve Safranlı Mevsim Sebzeleri Bastı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TÜM sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın; patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde
    doğrayın. Kabak ve kerevizi soyup parmak şeklinde doğrayın. Süs biberlerinin
    çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun ve diğer sebzeler gibi parmak şeklinde doğrayın. Ispanak kökü ve taze soğanları ayıklayıp parmak şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir tencereye karışık şekilde dizin. Üzerine kuru kekik, tozşeker, tuz, zeytinyağı, ayçiçek yağı ve suda eritilmiş safranı gezdirin. Sebzelerin üzerini,
    delikler açılmış yağlı kağıt ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
    Tencereyi ocaktan alıp kapağını açmadan soğutun ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...