Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÖNCELİKLE ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıyma, ceviz içi, ince kıyılmış taze reyhan, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak bir gece öncesinden ıslatılmış yeşil mercimeği ilave edin. 1-2 defa çevirdikten sonra ılınması için bir kenara alın. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup parmak kalınlığında sarın. Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları bir tencereye dizip üzerine sıcak suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL