Vişneli Pazı Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 Pazıyı kaynar suda yumuşayana dek haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin. Saplarını kesip kenara alın. Soğanı ikiye bölün. Yarısını ince kıyın, yarısını piyazlık doğrayın. 2 Kıymanın üzerine, yarım çay
    bardağı vişne, yıkanıp süzülmüş pirinç, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. 3 Vişneli harçla sarmaları hazırlayın. Kalan pazı yaprağı ve saplarını kapaklı bir güvecin dibine yerleştirin. Piyazlık doğranmış yarım soğanı ekleyin. 4 Sarmaları güvece yerleştirin. Kalan
    vişneleri üzerine ekleyin. 1 su bardağı et suyunu katın. Güvecin kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte pişirin.
    5 Üzeri için, domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Et suyu, un, yoğurt, limon suyu, yumurta sarısı
    ve küp doğranmış domatesi karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin. Bir iki taşım kaynatın. Ocağı kapatıp yemeği 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.