Vişneli Pazı Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 Pazıyı kaynar suda yumuşayana dek haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin. Saplarını kesip kenara alın. Soğanı ikiye bölün. Yarısını ince kıyın, yarısını piyazlık doğrayın. 2 Kıymanın üzerine, yarım çay
    bardağı vişne, yıkanıp süzülmüş pirinç, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. 3 Vişneli harçla sarmaları hazırlayın. Kalan pazı yaprağı ve saplarını kapaklı bir güvecin dibine yerleştirin. Piyazlık doğranmış yarım soğanı ekleyin. 4 Sarmaları güvece yerleştirin. Kalan
    vişneleri üzerine ekleyin. 1 su bardağı et suyunu katın. Güvecin kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte pişirin.
    5 Üzeri için, domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Et suyu, un, yoğurt, limon suyu, yumurta sarısı
    ve küp doğranmış domatesi karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin. Bir iki taşım kaynatın. Ocağı kapatıp yemeği 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...