Vişneli Pazı Güveç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 Pazıyı kaynar suda yumuşayana dek haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin. Saplarını kesip kenara alın. Soğanı ikiye bölün. Yarısını ince kıyın, yarısını piyazlık doğrayın. 2 Kıymanın üzerine, yarım çaybardağı vişne, yıkanıp süzülmüş pirinç, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. 3 Vişneli harçla sarmaları hazırlayın. Kalan pazı yaprağı ve saplarını kapaklı bir güvecin dibine yerleştirin. Piyazlık doğranmış yarım soğanı ekleyin. 4 Sarmaları güvece yerleştirin. Kalanvişneleri üzerine ekleyin. 1 su bardağı et suyunu katın. Güvecin kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte pişirin.5 Üzeri için, domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Et suyu, un, yoğurt, limon suyu, yumurta sarısıve küp doğranmış domatesi karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin. Bir iki taşım kaynatın. Ocağı kapatıp yemeği 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL