Uzun Fasülye (Tereyağlı Uzun Pakla)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
FASULYELERİ kırmadan uçlarını ayıklayın. Yıkayıp yayvan bir tencereye koyun. Halka halka kestiğiniz soğanları üzerine dizin. Domatesin kabuğunu soyun. İsteğinize göre ya küp şeklinde ya da bütün olarak fasulyelerin üzerine koyun. Şeker ve tuz serpin. Su ilave ettikten sonra karıştırmadan, arada bir silkeleyerek kısık ateşte pişirin. Pişen fasulyenin üzerine eritilmiş kızgın tereyağ döküp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL